U Modernoj galeriji Valjevo u subotu 21. maja 2022.godine u 12 časova biće otvorena izložba crteža Dragoslava Živkovića „Ljudi (od) senke“ .

Ova izložba je odličan primer saradnje Moderne galerije Valjevo sa umetnikom, drugim institucijama, konkretno Zavičajnim muzejom u Knjaževcu, privatnim kolekcionarima i kolegama istoričarima umetnosti na kreiranju i ostvarivanju ovako velike ideje i izložbe.

Otvaranju izložbe, pored umetnika, prisustvovaće i muzejska savetnica Zavičajnog muzeja u Knjaževcu, i ovogodišnja dobitnica ICOM-ove nagrade za muzejskog stručnjaka, Milena Milošević Micić a izložbu će otvoriti autorka teksta u katalogu, po kome je izložba i dobila naziv, kustos Ana Samardžić.

Dragoslav Živković drugi put samostalno izlaže u Modernoj galeriji Valjevo. Prva izložba je bila retrospektivnog tipa pod nazivom „Izbor iz dela“ 2006.godine.  Pored toga je učestvovao u nekoliko kolektivnih izložbi i jedno od naših najvrednijih dela, crtež „Pigmalion“ koji je poklonio Modernoj galeriji Valjevo, uvek je bio deo svih gostujućih izložbi iz naše kolekcije.

Više o stvaralaštvu Dragoslava Živkovića možete pronaći na sajtu posvećenom njemu dragoslavzivkovic.rs/biografija

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…