Proteklog vikenda u Kanjiži održano je seniorsko prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom. U izuzetno jakoj konkurenciji takmičar Rvačkog kluba Mladost Lazarević Ilija osvojio je bronzanu medalju dok je Milutinović Nemanja završio na petom mestu.
Lazarević je već u červrtfinalu imao za protivnika Šlajher Tamaša iz ekipe domaćina Potisje Kanjiža.

Meč je počeo izuzetno efektnim zahvatima i preuzeo je vođstvo i malo je nedostajalo da meč završi pobedom tehničkom superiornošću, odnosno sa razlikom u bodovima 10-0, međutim, ipak je presudilo iskustvo Šlajhera. U borbi za treće mesto pobedio je tušem Zerge Ivana iz subotičkog Spartaka.


Izuzetan rezultat za Lazarevića za kraj sezone tokom koje je pored seniorske bronze osvojio i zlatno odličje u uzrastu mladjih seniora (U23). Važno je pomenuti da je na poziv selektora dr Milorada Dokmanca zabeležio nastup za seniorsku reprezentaciju Srbije na izuzetno prestižnom međunarodnom turniru gde je na žalost poražen od predstavnika Rusije koji je dvostruki evropski prvak. 


Miltinović Nemanja je izgubio borbu za treće mesto i završio je peti. Svakako da je i to izuzetan rezultat ako se uzme u obzir da je Milutinović još uvek junior i od njega se u narednom periodu očekuju dosta dobri rezultati.
Sagledavajući celu takmičarsku godinu za nama može se reći da smo zadovoljni postignutim uspesima. U svim uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije osvojene su medalje. Bilo je propuštenih nastupa, potencijalnih osvajača medalja zbog situacije sa pandemijom. Ono što sledi je postakmičarski period treninga, saniranje povreda i analiza prethodne sezone. Već u januaru nekoliko takmičara RK Mladost odlazi na bazične pripreme sa regionalnom reprezentacijom. 

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…