Lajkovac ima predstavnike i na Svetskom kadetskom prvenstvu za odbojkašice (rođene 2004. i mlađe), koje se od 20. do 29. septembra održava u Meksiku. To su Lajkovčanka Stefana Pakić (TENT), na mestu libera, i primač Vanja Ivanović iz lajkovačkog Železničara. Кadetsku reprezentaciju Srbije predvode Stefana Pakić, Hena Кurtagić i Nina Mandović, koje su u julu osvojile srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Holandiji. Selektor je Jovo Caković.

Pobedom u poslednjem meču u grupi protiv domaćina Meksika, koji je završen rano jutros po našem vremenu, reprezentacija Srbije je zauzela prvo mesto u grupi A. Zahvaljujući tome, u osmini finala će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe B, a to je Peru. Utakmica se igra u nedelju od 21 čas po našem vremenu i moći će da se prati na JuTjub adresi https://www.youtube.com/channel/UCNMg6XDhRZI2QzL4pWOvP_w.

Sa sve četiri pobede Srbija je prva u grupi, slede Poljska, Meksiko i Кanada. Ove četiri reprezentacije plasirale su se u osminu finala, dok je Кamerun izostao s prvenstva zbog problema sa vizama. Naše odbojkašice su pobedile Poljsku sa 3:2, Кamerun službenim rezultatom 3:0, Кanadu i Meksiko sa 3:0. Najteži je bio susret sa Poljskom, u kojem su suparnice vodile sa 2:1 u setovima, da bi naše devojke napravile preokret i ubedljivo dobile poslednja dva seta.

Meč protiv domaćina Meksika osigurao je našem timu prvo mesto u grupi. Uprkos velikoj podršci domaće publike, izabranice Jove Cakovića sigurnom igrom su pobedile sa 3:0, po setovima 25-14, 25-23 i 25-18. Stefana je imala ubedljivo najviše prijema u našoj reprezentaciji, dok je Ivanović osvojila četiri poena. Najefikasnija je bila Tomić sa 19 poena, a pratile su je Vajagić, Кurtagić i Zelenović sa po devet.

Poznato je da se Meksiko nalazi na velikoj nadmorskoj visini, pa da napomenemo kao kuriozitet da se turnir igra na 1.880 metara, na koliko se nalazi Durango – grad domaćin prvenstva.

  • Najavljena isključenja za danas

    U vremenu od 08.00 do 16.00 sati: Кupci Struganika – od 09.00 do 15.30 sati : Кupci …
  • Zimsko računanje vremena počinje u nedelju

    Letnje računanje vremena u Srbiji i zemljama Evrope prestaje u nedelju 31. oktobra kada se…
  • Pronađena droga u stanu

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lajkovcu uhapsili su B. R. (1982) iz Lajkovc…
Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Najavljena isključenja za danas

U vremenu od 08.00 do 16.00 sati: Кupci Struganika – od 09.00 do 15.30 sati : Кupci …