Posle samo godinu dana pauze, nakon fantastično odigranog meča u finalu protiv Uba, odbojkašice Železničara vratile su trofej u Lajkovac i treći put za četiri godine osvojile Kup Srbije. Pobednički trofej iz ruku predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića primila je kapiten Aleksandra Gajić, dok je za MVP igrača ženskog finala proglašena Rada Perović, dizač Železničara. Finale u obe konkurencije odigrano je u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, uz odličnu organizaciju domaćina i Odbojkaškog saveza Srbije.

Želja je pobedio Ub, tim koji je dominirao ove sezone, sa ubedljivih 3:0 (25-18, 25-19 i 25-22). Podigao se lajkovački tim „iz pepela“ nakon ispadanja iz prvenstvenog plej-ofa i kada je bilo najvažnije pokazao kakvim kvalitetom raspolaže. Delovala je ekipa Branka Kovačevića kao fantastično naštimovan orkestar, koji je funkcionisao odlično u svim segmentima igre. Neizvestan je bio samo treći set, koji je Železničar u finišu prelomio u svoju korist.

Trener Branko Kovačević je najveći deo utakmice odigrao sa postavom: Bjelica, Savić, Mirosavljević, Vujović, Perović i Batinić, uz čestu asistenciju Kutlešićeve, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Odličan servis i fantastičan blok, uz izuzetne smečeve Ane Bjelice, bili su presudni za ubedljivu igru tima iz Lajkovca, mada su odlično funkcionisali prijem i igra u odbrani.

Poeni Železničara: Bjelica 16, Mirosavljević 13, Batinić 11, Savić 6, Kutlešić 5, Perović 4 i Uzelac 1. Najviše poena za Ub osvojile su Vulin 11, Medić 9, Trivunović 7 i Ranković 6.

Veoma zadovoljan bio je sinoć i čovek koji stoji iza još jednog velikog uspeha Železničara, predsednik kluba i ugledni lajkovački privrednik Živorad Lazarević, kao i svi njegovi saradnici.

Treći put Kup Srbije osvojile su odbojkašice: Vanja Ivanović, Tamara Marković, Barbara Batinić, Maja Savić, Aleksandra Uzelac, Nada Mitrović, Ana Bjelica, Sara Ranković, Aleksandra Gajić, Milana Rajlić, Jovana Mirosavljević, Marina Vujović, Anica Kutlešić i Rada Perović. Stručni štab: šef Branko Kovačević, asistent Vladimir Živković, statističar Lazar Tabaković.

U muškom finalu Ribnica iz Kraljeva pobedila je kragujevački Radnički sa 3:1.

Prikaži još ovjava iz Grad
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …