Državna Akademija strukovnih studija “Zapadna Srbija” svečano je u sredu 16. decembra obeležila prvu godinu postojanja i rada, a na Svečanoj akademiji u valjevskom Odseku Akademije (nekadašnji VIPOS), uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, organizovana je tradicionalna dodela diploma za studente završenih osnovnih i master studija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najbolji diplomirani student osnovnih studija valjevskog Odseka Akademije je Marijana Kovačević, student programa Poslovna ekonomija, modul Finansije, bankarstvo i osiguranje, sa prosečnom ocenom 9,63. Najbolji diplomirani student master studija u našem Odseku je Nenad Živković, student programa Poslovna ekonomija i informatika, sa prosečnom ocenom 9,17. Kao najbolji diplomci, Marijana i Nenad su dobili novčanu nagradu.

Vrednim knjigama nagrađeni su najbolji studenti po godinama studija u školskoj 2019/2020. godini: Tamara Marković, prva godina osnovnih studija, sa prosečnom ocenom 9,63 i Desanka Pantelić, druga godina osnovnih studija, sa prosečnom ocenom 9,41. Među studentima prve godine master studija, kao najbolje, nagrađene su Jelena Tomić i Milenka Jelisavčić, studentkinje prve godine, sa prosečnom ocenom 8,40. Za doprinos radu Studentskog parlamenta Akademije nagrađena je i Jelena Pantović, student osnovnih studija Poslovne informatike našeg Odseka.

Što se tiče zaposlenih u valjevskom Odseku Akademije strukovnih studija „Zapadna Srbija“, nagrada i priznanje za dugogodišnji rad uručena je mr Andriji Tošiću, koji je ceo svoj, puni radni vek od 40 godina proveo kao predavač u Višoj ekonomskoj školi „Prota Mateja Nenadović“, VIPOS-u i konačno Odseku Akademije.

Jubilarne nagrade povodom 20, odnosno, 30 godina rada u ovoj insituciji dodeljene su Dragani Vujanić i dr Ilji Staniševiću, odnosno, dr Đorđu Pavloviću. Nagrada i pohvalnica novom doktoru nauka pripala je dr Đorđu Petroviću. Najzad, valjevski Odsek Akademije je na svečanosti uručio priznanja i nagrade za profesora i radnika godine – dr Đorđu Petroviću i Svetlani Krstić.

            „Tačno godinu dana je prošlo od kako je odlukom Vlade Srbije osnovana Akademija, spajanjem dve visoke škole u Užicu i Valjevu. Prethodnih godinu dana prošlo je u pravnim i formalnim aktivnostima koje su neophodne za funkcionisanje Akademije, od formiranja organa upravljanja, do stručnih organa i studentskog parlamenta, a uiz to radilo se u izmenjenim uslovima zbog pandemije. Ono što nas čeka i na čemu već sada radimo jeste akreditacija  ustanove i ponovna akreditacija studija na daljinu koje smo već imali, a imaju dobru perspektivu i zainteresovanost budućih studenata. U ovoj godini, što se tiče našeg Odseka, upisana je i četvrta generacija studenata master studija, za koje imamo kontinuirano interesovanje od samog početka“, istakla je u obraćanju novinarima mr Vesna Marković, pomoćnica predsednika Akademije za nastavna pitanja.

            U ime nagrađenih studenata, profesorima i zaposlenima Akademije, valjevskog Odseka, zahvalio se najbolji diplomac na master studijama Nenad Živković.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

Hrabro srce Struganika

Na dan Svetog Jovana 1921. godine sa životne scene je sišao jedan od najvećih sinova koje …