Povodom Svetskog dana srca, u utorak 29. septembra od 8 do 10 časova biće realizovani preventivni pregledi u Udruženju penzionera Valjevo, uz zaštitne epidemiološke mere. Nosilac aktivnosti je Patronažna služba Doma zdravlja Valjevo, a partneri Crveni krst Valjevo i Zavod za javno zdravlje Valjevo.

U okviru akcije penzionerima će biti izmereni: pritisak, nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesna masa i visina, uz određivanje bodimas indeksa.

Osim toga, biće sprovedena anketa o kardiovaskularnim oboljenjima, a posle pregleda zdravstveni radnici će prisutnima dati preporuke za prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Svetski dan srca ove godine se obeležava pod sloganom „Svim srcem za zdravo srce“. Кampanja ističe značaj bolesti srca i krvnih sudova, koje su vodeći uzrok smrti u svetu, a srčani bolesnici su dodatno ugroženi zbog pandemije virusa SARS-CoV-2. Svake godine u svetu 17,9 miliona ljudi umre zbog posledica bolesti srca i krvnih sudova, a procenjuje se da će do 2030. godine taj broj porasti na 23 miliona.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …