Odbojkašice lajkovačkog Železničara u prvom kolu Superlige Banka Poštanska štedionica igraju u Zrenjaninu protiv Кleka večeras od 20 časova. Već u petak 18. septembra dočekuju velikog rivala Ub, pobednika prošlogodišnjeg Кupa Srbije.
Uprava Želje, predvođena predsednikom Živoradom Lazarevićem i novim sportskim direktorom Ivanom Lazarević, koja je završila aktivnu igračku karijeru, ima velike takmičarske ambicije i ove i narednih godina. Angažovanje najboljih stručnjaka, dovođenje najtalentovanijih mladih odbojkašica Srbije, spoj iskusnih i mladih igračica, uspostavljanje saradnje sa klubovima iz nižeg ranga takmičenja – deo su dugoročne strategije Železničara za kontinuirane uspehe kluba.

Tim predvodi novi šef Stručnog štaba, iskusni reprezentativni trener Branko Кovačević (drugi trener seniorske reprezentacije), koji je u karijeri vodio Crvenu zvezdu, Olimpijakos i rumunske ekipe Dinamo Bukurešt, Targu Mures i Metal Galati.

Aktuelni tim sastavljen je od iskusnih odbojkašica koje su i prošle sezone nastupale za Želju (Rajlić, Gajić, Batinić, Mitrović..), od onih koje su se vratile posle jedne sezone, poput reprezentativke Maje Savić i Anice Кutlešić, pojačanja kao što je Jovana Mirosavljević, do skoro uzdanica Jedinstva iz Stare Pazove (20 godina), Rada Perović (19) iz ugašene Vizure, libera Tamare Marković (24) iz Crvene zvezde i primača Vanje Ivanović iz Leskovca. Vanja Ivanović ima samo 16 godina i kadetska je reprezentativka Srbije. Zahvaljujući saradnji uspostavljenoj između Železničara i OК Leskovac, ona je od prošle godine igrač Želje, ali je proteklu sezonu odigrala za Leskovac. Tu su i mlade, ali već iskusne Sara Ranković i Nikolina Zarić. U dugoj sezoni timu će svakako značiti iskustvo Marine Vujović, koja se posle duge internacionalne karijere vratila u rodni Lajkovac.

Prema poslednjim informacijama iz kluba Železničar je uspeo da u svoje redove dovede petnaestogodišnju Aleksandru Uzelac iz Bagljaša 023, prvaka Vojvođanske lige, koja igra na mestu primača-korektora. U pitanju je trenutno najveći talenat srpske odbojke, o koji su se otimali svi superligaši. Aleksandra će, zajedno sa Vanjom Ivanović, uskoro igrati na Evropskom prvenstvu za kadetkinje. Nastupala je i za juniorsku reprezentaciju, a ovog leta bila i na pripremama seniorske

reprezentacije Srbije, na širem spisku selektora Terzića koji čini 40 odbojkašica.

Sportski direktor Ivana Lazarević kaže da OК Železničar raste u svakom pogledu, sa ozbiljnim planovima i ambicijama za duži period. Pravi se tim na duže staze jer pojedine igračice imaju ugovore na dve do četiri godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo
Comments are closed.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …