Ministarstvo pravde je saopštilo da je počela primena platforme „e-Aukcija“, koja je namenjena elektronskom javnom nadmetanju, odnosno prodaji pokretnih i nepokretnih stvari u izvršnom postupku.

Platforma omogućava odvijanje čitavog postupka prodaje elektronskim putem, počev od objavljivanja nadmetanja, preko licitiranja do oglašavanja najpovoljnije ponude.

Od prvog septembra eAukcija biće jedini način javne prodaje u izvršnom postupku, a do tada će javni izvršitelji moći da biraju način na koji će sprovoditi javnu prodaju.

Pravo da učestvuju u elektronskom nadmetanju imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica uz elektronski sertifikovan potpis, svi ponudioci su anonimni, pa tako ni oni, ni javni izvršitelji neće znati ko se krije iza identifikacionog broja, koji im sistem dodeljuje ukoliko se odluče da učestvuju u javnom nadmetanju.

Za korišćenje aplikacije je potreban elektronski sertifikat – potpis, a naknada za korišćenje aplikacije je 2.000 dinara i za taj iznos zainteresovani mogu godinu dana da učestvuju na licitacijama.

Neregistrovani korisnicima sistem je dostupan sa svim relevantim podacima radi potpune trasnparentnosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…