Državni put od Sedlara ka Leliću, koji je oštećen već 15 godina zbog pojave klizišta i odrona i koji nije bio bezbedan za korišćenje, asfaltira se ovih dana. Prema rečima gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, koji je danas obišao radove, ova gradska vlast rešava višedecenijske nagomilane probleme, poput ovog važnog putnog pravca, koji vodi do manastira Ćelije i Lelić.

„Asfaltira se 2.700 metara, radiće se u dva sloja, za potrebe teretnog saobraćaja, za teške kamione koji će ovuda prolaziti. Investitor je JP “Putevi Srbije”, a investiciju vrednu 114 miliona dinara, izvodi PZP Valjevo. Put je širine 5,5 metara, urađeni su ivičnjaci, rigole, sanirana tri klizišta. Put će biti pušten za upotrebu krajem sledeće sedmice i to će značajno rasteretiti saobraćaj kroz grad, jer se preko Baira i Bobovčeve ulice već petnaestak godina odvija saobraćaj teškim kamionima. Naši sugrađani iz ovog dela grada su imali strpljenja da se ovaj put uradi i zahvaljujem im se na tome. Ovo je izuzetno značajan pravac za nas. Osim što je ovo put ka Leliću i Ćelijama, ovo je pravac i ka Mravinjcima i na taj način se vezujemo sa Zlatiborskim okrugom“, rekao je gradonačelnik.

On je naglasio da su mnogi višedecenijski problemi, gurnuti pod tepih, bili zadatak ove gradske vlade i izrazio je veliko zadovoljstvo što je ova vlast uspela da ih reši.

„Uzeću samo primer 6. škole, koja je završena posle 20 godina. Ulica Mirka Obradovića se radi, a pre niko nije ni pomišljao da bi ta ulica mogla da se izgradi i da se na taj način stvori paralelna saobraćajnica sa Кarađorđevom i Duplim trakama i da na neki način ublažimo problem aerozagađenja, jer ne možete da rešite sve probleme, niti sve savršeno da radite. Radili smo u najboljem interesu grada i građana, ali smo svakako imali nekih grešaka i toga se ne treba stideti, jer ko radi, taj i greši“, zaključio je gradonačelnik Gvozdenović.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …