U četvrtak, 10. oktobra s početkom u 19 časova, MŠ „Živorad Grbić“ zvanično otvara novu koncertnu sezonu „Muzika na dlanu“,  tradicionalnim Koncertom dobrodošlice. Prvu ovogodišnju muziku na koncertnom podijumu kroz Koncert dobrodošlice oživljavaju profesori škole i Devojački hor škole i simbolično je posvećuju najmlađima, učenicima prvog razreda.

  • Vrlo  smo svesni činjenice da je ljubav prema muzici  koju su naši prvaci osetili u sebi, glavni razlog što je ove godine MŠ „Živorad Grbić“ upisala preko stotinu prvaka u svoju matičnu školu i dva izdvojena odeljenja u Lajkovcu i Mionici. Ta deca, intuicijom su oživeli muzikalno biće u sebi a naše je da svojim angažovanjem, kreativnošću i svojim muzičkim izrazom dokažemo da su napravili sjajan izbor. Iz tog razloga, prvi koncert u školskoj godini jeste koncert profesora. On je izraz naše dobrodošlice, zadovoljstva i svesti da samo poklanjanjem muzike možemo razviti i želju za muziciranjem kod naših učenika – kaže direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. Takođe, Koncert dobrodošlice je ustanovljen kao redovan koncertni program škole da bi valjevsku publiku iznova podsećao na umetnički potencijal koji  postoji u ovom gradu. MŠ „Živorad Grbić“ je jedna od retkih muzičkih škola u Srbiji, čiji profesori imaju  bogatu koncertnu aktivnost. To je naša prednost ali pre svega naš identitet i sa ponosom ga prezentujemo javnosti svake godine.  – završava direktorka škole, Suzana Radovanović Perić.

I ove godine, valjevska muzička škola će ostati dosledna u kreiranju kvalitetnog muzičkog programa, i nastaviti sa negovanjem tradicije  koju je kao jedna od vodećih institucija kulture u gradu, razvila kroz  65 godina rada. U  periodu od oktobra do juna,  valjevska muzička škola će biti domaćin vodećih imena muzičke umetničke scene, ali i promoter modernijih žanrova i valjevskih talenata koji su svoj umetnički put nastavili van granica naše zemlje. Podsećamo da je samo u toku prošle godine, muzička škola realizovala preko 20 koncerata a među umetnicima koji su nastupali izdvajamo kamerni gudački orkestar „Gudači Sv. Đorđa“ (Beograd) , Trio „Aura“ (Skoplje), NS Guitar Quartet (Novi Sad), Vasila Hadzimanova, vodeća imena u oblastima svog stvaralaštva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…