U subotu 4. februara sa početkom od 19 h u podrumu Muselimovog konaka biće održana monodrama MUDRI I JUNAČNI VOJVODA JANKO KATIĆ u izvođenju glumca Aleksandra Dunića.

Radi podsećanja na događaj Seče knezova, koji se odigrao 4. februara 1804, kao neposredni povod Prvom srpskom ustanku sa čijim započinjanjem je otpočelo stvaranje novovekovne srpske države, kao i radi podesećanja na značaj koji su u tim procesima imali Valjevo i Valjevci, u Muselimovom konaku, objektu u kome su svoje poslednje trenutke, pre pogubljenja, proveli knezovi Aleksa Nenadović i Ilija Birčanin, biće odigrana monodrama Mudri i junačni vojvoda Janko Katić. Monodramu izvodi glumac Aleksandar Dunić, po tekstu koji je pripremio Milovan Vitezović.

Monodrama će biti izvedena uz pokroviteljsku pomoć preduzeća BOSIS iz Valjeva. Ulaz je slobodan i ulaznice za predstavu se neće naplaćivati, a budući da je broj mesta ograničen (50) neophodna da se mesta unapred rezervišu. Rezervacija, sa preuzimanjem rezervacionih ulaznica, će biti obavljana u prijemnoj sali muzeja, od utorka 31. januara u vremenu od 10 do 17. Jedan posetilac će moći da preuzme samo jednu ulaznicu.
Poželjno je da svako ko preuzme ulaznicu u kutiju za dobrovoljne priloge donira sumu po svom nahođenju, namenjenu za prilog Centru za vantelesnu oplodnju iz Valjeva, u okviru akcije: Da se novi život rađa.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …