Nova gradska manifestacija „Gastro fest Valjevo 2016“ okupila je u nedelju nekoliko stotina učesnika i dosta posetilaca u centru Valjeva. Pod  pokroviteljstvom grada Valjeva, u organizaciji Turističke organizacija Valjevo, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika, „Gastro fest Valjevo 2016“ je zamišljen kao promocija kulinarskog bogatstva valjevskog kraja. Učesnike je u ime grada Valjeva, pozdravio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.
Na štandovima duž reke Kolubare 50 učesnika se takmičilo u spremanju kotlića i to u tri kategorije- spremanje divljači, riblje čorbe i gulaša. Takmičenje je organizovano i u pripremanju slavskog kolača, torti. Nadmetali su se u brzini konobari, kuvari, takmičari u ispijanju piva, birana je najlepša etno-trpeza.
Na 1. „Gastro festu“ su se predstavili proizvođači zimnice, mesnih prerađevina, meda, gljivari, vinari, proizvođači rakije, predstavljene su rukotvorine domaće radinosti.
Dodeljeni su pehari i zahvalnice: Udruženje „Zagrljaj“ je imalo najlepši štand,  pekara „Era“ najlepši slavski kolač, ekipa „Tetkina deca“ najlepšu tortu, a najlepšu etno trpezu imalo je Udruženje „Pečurka“iz Krupnja. U pripremi kotlića riblje čorbe najuspešnija je bila ekipa „Kotlić from Komirić“iz Komirića, u spremanju divljači ekipa „Nesalomivi“iz Lukavca a u pravljenju gulaša ekipa Planinarski klub „Povlen“.
Ove godine su u gostima bili izlagači Krupnja, Užica, Uba, iz Srema i drugih krajeva. Tokom dana za posetioce je bio pripremljen bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …