U nedelju, 18. septembra, u Istraživačkoj stanici Petnica, počela je druga ovogodišnja Letnja naučna škola, koja je jedinstveni petnički program namenjen učenicima osnovnih škola.
Ukupno 62 učenika osmih razreda osnovnih škola iz Srbije i regiona će u naredne dve nedelje imati priliku da se upozna sa odabranim temama iz 15 naučnih disciplina koje su zastupljene u programima ISP.
Polaznicima će biti približen pojam nauke i naučnog metoda, upoznaće se sa osnovnim principima različitih naučnih oblasti, slušaće interesantna izlaganja o arheološkim istraživanjima, upoznaće se sa temama i načinom istraživanja u antropologiji, o tome kako funkcionišu neki od sistema u našem organizmu, kako nastaju priviđenja i druge vizuelne iluzije, kako se može napraviti robot i još mnogo toga zanimljivog. Očekuje ih i nekoliko dana rada u petničkim laboratorijama, tokom kojih će biti realizovano osam setova praktičnih vežbi iz oblasti arheologije, geologije, fizike, primenjene elektronike, hemije i biologije.
Slobodno vreme učenika biće popunjeno različitim interesantnim aktivnostima, od rada na predstavi, učešća na koncertu, rada na izradi novina LNŠ, preko izleta na Debelo Brdo, do spektakla “Između hemije i magije“ koje za njih priprema saradnički tim Odeljenja za hemiju.
Pored gostujućih predavača i stručnih radnika Istraživačke stanice Petnica, u realizaciju Letnje naučne škole uključeni su i studenti osnovnih studija i srednjoškolaci, polaznici redovnih petničkih programa za srednjoškolce.
Letnja naučna škola se završava 1. oktobra.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …