Promocija monografije “Kralj” Anite Panić o glumcu Petru Kralju održana je sinoć u 19h časova u Matičnoj biblioteci Ljubomir Nenadović.

Monografija o srpskom glumcu Petru Kralju, pod naslovom Kralj, nije samo priča o burnom životu i velikim umetničkim ostvarenjima sjajnog glumca, već i svedočanstvo o mnogim nepoznatim detaljima ove jedinstvene karijere. Monografija obiluje stotinama fotografija iz privatnog života Petra Kralja, od kojih se mnoge objavljuju prvi put, kao i scenama iz Kraljevih najvećih glumačkih ostvarenja. Najupečatljiviji deo su svedočenja o ličnosti Petra Kralja njegovih prijatelja, kolega umetnika, saradnika, do običnih ljudi. Monografija je štampana na 300 strana.

Tu su i anegdotske, humorne, sentimentalne beleške i stručne ocene o njegovom glumačkom i pedagoškom radu, opisi pojedinih vrhunskih kreacija, kao i činjenice iz bogate biografije, uz izabrane fotografije i spisak više od 300 uloga.

Autorka, Aneta Panić ističe da će u drugačijoj formi obrađivati život i delo drugih glumaca, a li da ne veruje da će monografiju poput ove, zbog obimnosti posla ikada vše raditi. Već 25. monografija će imati promociju u okviru festivala Vršačka pozorišna jesen.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…