Poništenje rešenja o imenovanju na mesto predsednika Slavice Cupać i konstatovanjem novopristiglog mišljenja Ministarstva za lokalnu samoupravu, bila je prva tačka o kojoj su odbornici glasali. Vladajuća većina potvrdila je da Slavica Cupać nije predsednik Skupštine.

Cupaćeva se glasno žalila na predlog glasanja, zatražila je reč zbog povrede poslovnika, sa odborničke klupe je dovikivala da je dala predlog za dopunu dnevnog reda, a nakon svega zamenik predsednika Jovan Lukić joj je izrekao opomenu. Nakon što je htela da reklamira poslovnik, bivše predsednica je za govor dobila dva minuta. Ona je se osvrnula na to da predsednik mora da saziva i vodi sednicu. Zahtevala je da se odbornicima dostavi Službeni glasnik u kome je objavljeno njeno postavljenje. ” Moramo poštovati Službeni glasinik i zapisnike. Od 28. februara stoji rešenje o razrešenju predsednika Skupštine Mihaila Jokića i rešenje o imenovanju Slavice Cupać. Nema rešenja o razrešenju Slavice Cupać. Ja sam predsednik Skupštine grada Valjeva”, ponavljala je Cupać. Jovan Lukić uz više insistiranja uspeo je da sa govornice udalji Cupaćevu.
Odbornik Ljubomir Bradić za govornicom je tvrdio da svaki odbornik ima ravo da dobije reč , ako se javlja po poslovniku.”gde je predsednik Skupštine? da nije kidnapovan? To je osnovno pitanje. Ali vi imate većinu i vi treba da utvrdite te činjenice. Zakonsko je vaše pravo da vodite sednicu, ali se postavlja pitanje gde je predsednik?
Nakon polučasovne pauze usvojen je predlog o razrešenju Jovana Lukića i imenovanju Zorana Živkovića na mesto zamenika predsednika Skupštine.
Predsednik ove Skupštine je još uvek Mihailo Jokić”, rekao je odbornik Bradić. On tvrdi da je Sednica nelegalna. “Dovešćemo sveštenike da oteraju sve socijaliste jer sve što su radili, radili su na silu” tvrdi odbornik Bradić.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…