IZVEŠTAJ SA DEČJEG FESTIVALA U VELENjU

Unin kreativni centar je sa svojim gostima – lutkarskom sekcijom OŠ Nada Purić“ – od 20. do 22. septembra učestvovao na 26. Pikinom festivalu u Velenju (festival Pipi Duge Čarape), najvećem dečjem festivalu u Sloveniji. Na izletištu pored Velenjskog jezera, koje je pretvoreno u dečji grad, Unin kreativni centar se predstavio radionicom oblikovanja figurica od specijalne gline, radionicom izrade lutaka i lutkarskom predstavom „Pokaži šta znaš“ OŠ „Nada Purić“. Ukupno je učestvovalo 17 dece predvođenih mentorima i učiteljima.

Veliku pažnju radoznale slovenačke dece privukla je izrada Pipi Duge Čarape od specijalne „ajklej“ gline, koju su demonstrirali predstavnici partnerske firme „Media planet“ iz Beograda. Polaznici Unine lutkarske radionice predvođeni mentorom Draganom Grujičić napravili su lutku Pipi Duge Čarape i poklonili je Festivalu. Obe radionice održane su u velikoj hali festivala, a zatim u lutkarskoj četvrti na otvorenom. Na dobar prijem mališana naišla je i lutkarska predstava „Pokaži šta znaš“ OŠ „Nada Purić“, inspirisana emisijom Mapet šou, odigrana dva puta na pozornici u parku Festivala. Reditelj predstave je učiteljica Mirjana Begović, a na festivalu je bila i direktorka Ana Savković.

Direktor Uninog kreativnog centra Željko Plavšić u Gradskoj upravi primljen je kod zamenika gradonačelnika Petera Dermola i šefa Kabineta gradonačelnika Saše Sevčnikar. Odličan kontakt ostvaren je sa direktorkom Pikinog festivala Barbarom Pokorni i izvršnom direktorkom Anom Godec. Više TV i radio stanica zabeležilo je učešće Uninog kreativnog centra na festivalu.

Festival je obrazovnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a za šest dana poseti ga preko 100.000 dece i odraslih, što preko vrtića i škola, što porodično. Program se odvija u šatorima, drvenim kućicama, na malim letnjim pozornicama, četvrtima u parku i dodatnim sadržajima na ogromnom prostoru pored Velenjskog jezera.

Unin kreativni centar je na festivalu bio uz podršku Grada Velenja, Grada Valjeva i kompanije “Gorenje”
Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…