Ovog leta Opština Lajkovac je preko Direkcije za uređenje i izgradnju uradila mnogo na poboljšanju uslova u školama. Pre svega se to odnosi na centralnu školu „Mile Dubljević” u Lajkovcu, ali i na nekoliko izdvojenih odeljenja, kao i na Srednju školu „17. septembar”. U toku je parterno uređenje nove zgrade u Jabučju i otklanjanje nedostataka zbog svojevremenih propusta u izvođenju radova, tako da će drugo polugodište nastavnici i učenici početi u novom objektu. Uskoro će biti nastavljena i dogradnja škole u Ratkovcu.

Osnovna škola „Mile Dubljević” ovog leta spolja je doživela potpunu transformaciju – obnovljen je krov i urađena nova fasada. Uz prethodno zamenjenu svu stolariju, praktično je prvi put od izgradnje 1961. godine zgrada ozbiljnije rekonstruisana. Osim boljeg komfora za nastavno osoblje i učenike, već od ove grejne sezone centralna lajkovačka škola imaće velike uštede u ogrevu. Vrednost radova bez stolarije je 5.177.608 dinara. Stolarija je potpuno zamenjena i u izdvojenim odeljenjima u Pepeljevcu, Bajevcu i Selu Lajkovcu, a delimično u Srednjoj školi „17. septembar”, gde će to biti nastavljeno po fazama i budžetskim mogućnostima. Ukupna vrednost ovih radova iznosila je 2.281.570 dinara.

Osoblje i učenici Osnovne škole „Dimitrije Tucović” iz Jabučja drugo polugodište počeće u novoj školskoj zgradi, koju je prethodno opštinsko rukovodstvo ostavilo u nedovršenu, sa dosta propusta tokom gradnje. Aktuelno opštinsko rukovodstvo je 2012. godine zgradu zateklo u takvom stanju, a rekonstrukcija je započeta tek sada zbog spora sa prethodnim izvođačima radova, skeniranja stanja i pripreme projekta rekonstrukcije i tendera. U toku je parterno uređenje objekta, što podrazumeva izgradnju kišne i fekalne kanalizacije, septičke jame, pešačkih staza i interne saobraćajnice. Ove radove vrednosti pet miliona dinara izvodi ubsko preduzeće „Leon”. Izabran je izvođač radova na otklanjanju nedostataka na zgradi, GP „Građevinar” iz Uba, ugovorena vrednost radova je 8.117.035 dinara, a rok za završetak 50 dana. Biće popravljeni nekvalitetno izvedeni radovi i sanirana oštećenja nastala višegodišnjim stajanjem i neodržavanjem objekta.

Završen je i tender za dogradnju škole u Ratkovcu, ovih dana očekuje se izbor izvođača radova. Predviđen je završetak sale za fizičko vaspitanje, prostorije za vrtić i predškolsko, sanitarni čvorovi, fasada za stari i novi objekat i unutrašnji građevinski radovi.

Prikaži još ovjava iz Obrazovanje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…