dani-decje-kulture.jpgNedelja zdravlja usta i zuba u Srbiji obeležava se svake godine u trećoj nedelji maja meseca brojnim aktivnostima, a posebno su aktivna deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Ovogodišnja Nedelja zdravlja usta i zuba se obeležava pod sloganom „Osmehni se zdravo”, a sve aktivnosti sprovodio je Zavod za javno zdravlje i Stomatološka služba Valjevo u saradnji sa polivalentnom patronažom DZ Valjevo, PU Milica Nožica, Crvenim krstom Valjevo.

Kampanja ima za cilj i da se dodatno skrene pažnja na unapređivanju oralnog zdravlja, obzirom da oboljenja usta i zuba, karijes (zubni kvar) i parodontopatije (oboljenje potpornog aparata zuba), imaju veliki zdravstveni, socijalni i ekonomski značaj. Zbog toga je bitno da se počne sa učenjem u najranijem detinjstvu.

Pored prigodnog zabavno edukativnog programa koji su izveli mališani, dodeljene su nagrade za najbolje likovne i literalne radove dece predškolskog i školskog uzrasta. Crveni krst je za najbolje pripremio poklon pakete koji su sadržali četkice za zube, paste i sve ono što je bitno kako bi se unapredilo zdravlje usta i zuba.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…