Bolnica 3.jpg„Blic fondacija” zajedno sa ekipom emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem” pokrenula je akciju kojom će prikupiti sredstva za nabavku najneophodnije opreme i uređenje prostora na odeljenju Neurologije, Opšte bolnice Valjevo. Zgrada u kojoj se nalazi neurološko odeljenje napravljena je 1967. godine. Za 48 godina zgrada je dotrajala i neuslovna je za jako teške, najčešće nepokretne, pacijente koji se leče na odeljenju Neurologije. Načelnica dr Vesna Milev, neurolog, navela je da je rad sa takvim pacijentima izuzetno težak.

– Potrebni su odgovarajući uslovi, najpre kreveti sa stranicama koji sprečavaju padove takvih pacijenata. U prethodnoj godini ovde je lečeno oko 1500 bolesnika. Od toga je 90% pacijenata bilo sa akutnim moždanim infarktom koji se obavezno leči u bolničkim uslovima. Mi imamo 27 sestara i tehničara i 11 doktora specijalista. Pored toga što su prostorni uslovi teški i loši, dodatni problem je i što smo prostorno odvojeni pa za svaku dijagnostičku roceduru, pacijenti se prevoze kolicima po bilo kakvim vremenskim uslovima. Deo sa intenzivnom negom ima 17 postelja, ali u njoj nema ničega što bi činilo jednu intenzivnu negu. Najveći problem je nedostatak centralnog razvod akiseonika, a mi koristimo boce sa kiseonikom. Uređenje ovog odeljenja bi bilo značajno ne samo nama kao zaposlenima, već i pacijentima i rodbini koji ovde dolaze – rekla je dr Vesna Milev.

„Blic fondacija” je pokrenula ovu akciju nakon što je do njih stigla priča zahvalnog pacijenta, koji se lečio na odeljenju Neurologije, koji je iako svestan teških uslova u kojima rade prezadovoljan, osobljem i pruženom negom na ovom odeljenju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…