VULIN.jpgInicijativni odbor Pokreta socijalista Valjevo daje punu podršku Predsedniku Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za najavljene izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojima će se prekinuti decenijska zloupotreba prava na dečiji dodatak. Najavljenim izmenama zakonske regulative kroz procenu imovinskog stanja porodice i kontrolu odgovornog vršenja roditeljstva, dečiji dodatak će ići porodicama kojima je zaista potrebna pomoć države za dete i najavljene izmene zakonske regulative će biti sprovedene u prvoj polovini 2015.godini.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Vulinom je zahvaljujući odgovornoj politici, uz punu podršku predsednika vlade Aleksandra Vučića, jedino ministarstvo koje nije smanjilo sredstva za socijalna davanja u 2015.god godini, godini štednje, i koje će od planiranih 155 milijardi, gotovo 94% izdvojiti na socijalna davanja.
Kako na Nacionalnom nivou, tako i na lokalnom nivou, Pokret socijalista zalaže se za odgovornu socijalnu politiku i princip pravednosti i jednakosti u raspodeli finansijskih sredstava onima kojima su zaista potrebna. Budžetom Republike Srbije za 2015. godinu predviđena su, za oblast socijalne zaštite, finansijska sredstva na istom nivou, kao i prethodne godine, znači nesmanjena.

Grad Valjevo, na žalost, nije planirao podrška programskim i projektnim aktivnostima, na istom nivou kao i prethodne godine, kojima se unapređuje kvalitet života osobama sa invaliditetom, izbeglim i prognanim licima, deci i starima, žrtvama porodičnog nasilja, marginalizovanim grupama. U Valjevu su smanjena sredstva za besplatne obroke, tako da do sada od oko 500 Valjevaca koji su svakodnevno dobijali besplatan obrok, taj broj će verovatno biti smanjen, iako su i dobijana sredstva u prethodnom periodu, za navedenu namenu, bila minimalna u odnosu na potrebe, uz činjenicu da jedna petina korisnika Narodne kuhinje u Valjevu jesu naši sugrađani mlađi od 18 godina.
Inicijativni odbor Pokreta socijalista Valjevo daje punu podršku svim aktivnostima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i ministru Aleksandru Vulinu, koji svojom politikom i delima pokazuje i dokazuje da je uvek na strani onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…