etno.jpgVeliki događaj sinoć za kolubarsku varoš Lajkovac – prvom zvaničnom utakmicom nova Hala sportova otvorena je za sportska takmičenja. U odličnoj atmosferi, pred punim tribinama (oko 1000 gledalaca), odigran je Superkup Srbije za odbojkašice u kojem je „Vizura“ pobedila „Crvenu zvezdu“ sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:10) i tako odbranila trofej. Utakmicu je prenosila i Radio-televizija Srbije, što je bila odlična promocija za Lajkovac.

Puno zvanica prisustvovalo je ovom događaju, pre svega iz sveta odbojke. Predvodio ih je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, bili su tu i potpredsednik Nenad Golijanin i generalni sekretar OSS Slobodan Milošević, Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora kompanije „Wiener Stadtische osiguranje“, dugogodišnjeg sponzora Superlige Srbije za žene i muškarce. Oni su i predali pehare i zahvalnice po završetku utakmice, a specijalne plakete službenim licima uručio je Živorad Bojičić, predsednik Opštine Lajkovac.

Finale Superkupa odlična je uvertira u početak prvenstva. Ženski odbojkaški klub „Železničar“ već u nedelju 19. oktobra od 19 časova dočekuje upravo „Vizuru“ i biće to prvi nastup jednog lajkovačkog kluba u Hali sportova.

Izgradnja sportske hale započeta je 2006. i koštala je oko dva miliona evra. Finansirana je sredstvima Nacionalnog investicionog plana i iz opštinskog budžeta. Površine je 4500 kvadratnih metara, sa 820 sedišta na tribinama. Predviđena je za treninge i utakmice klubova dvoranskih sportova, kao i za nastavu fizičkog vaspitanja osnovaca i srednjoškolaca. Prateći sadržaji su: prostor za fitnes, stoni tenis, trim kabinet, svlačionice, prostor za medicinske radnike i upravu. Uređen je parking prostor, zelene površine i javna rasveta.

Za opštinu Lajkovac:
PR agencija “”Pristup””

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…