Gorenje.jpgZbog smanjene proizvodnje za ukrajinsko i rusko tržište fabrika Gorenje je otpustila 400 radnika, a po nezvanicnim saznanjima otkazi se pripremaju i u italijanskoj fabrici čarapa “Valy”.
Do otpuštanja je došlo zbog smanjene prizvodnje frižidera i zamrzivača za rusko i ukrajinsko tržište, zbog čega je velika količina isporuke otkazana, što je i razlog otpuštanja oko 400 ljudi koji u slovenačkoj firmi rade na određeno vreme.

U ovoj kompaniji su nam rekli da je do otpuštanja sezonskih radnika došlo zbog smanjenog obima proizvodnje jer je prodaja frižidera i zamrzivača “sezonski uslovljena”, odnosno, najveća je tokom proleća i leta. Iako zvaničnici nisu bili dostupni za javnost nezvanično nam je potvrđeno prestaje potreba za radnicima sa kojima je sklopljen ugovor na određeno vreme.

Fabrika Gorenje u Valjevu, i dalje redovno vrši izvoz frižidera i zamrzivača za zemlje evropske unije. U pogonu Gorenja, koji je otvoren prošle godine, posao je dobilo 400 ljudi, za svakog radnika država je slovenačkoj kompaniji dala po 10.000 evra subvencija. Gorenje je oslobodilo plaćanja lokalnih taksi i naknada za period od deset godina.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…