krusik.jpgSindikat Nezavisnost i nezavisni sindikat Krušika zajedno su doneli odluku o stupanju u jednočasovni štrajk obustavom rada u ponedeljak u 11h. Sindikati su se odlučili na štrajk zbog male uposlenosti i traže hitno ukidanje minimalne zarade, kao i njenu redovnu isplatu.
I sindikat Nezavisnost i samostalni sindikat u ponedeljak u 11h stupiće u jednočasovni štrajk obustavom rada.

“Sindikat Nezavisnosti i Samostalni sindikat jednoglasno je odlučio da od ponedeljka stupa u štrajk upozorenja u vremenu od 11:00h do 12:00h” – upozorio je Milan Plavšić predsednik Sindikata “Nezavisnost”.

Zaposleni su se odlučili na štrajk tražeći ukidanje minimalne zarade, kao i njene redovne isplate. ali traže i veću uposlenost.

Plavišić je dodao da su razlozi za štrajk uposlenost, isplata zaostalih zarada, redovnost isplate, koja do sada nije bila i, ukidanje minimalnih zarada. On je takođe rekao da je su ovo glavni razlozi za štrajk a, kako je naveo, imaju još mnogo problema.

“Direktor Krušika je trenutno na odmoru, ali je rukovodstvo obavešteno o štrajku” – istakao je Plavišić

Početkom 2014. godine radnici Krušika prihvatili su predlog rukovodstva fabrike da rade sa minimalnom zaradom, kada je i potpisan ugovor sa poslodavcem, tj HK Krušik
O lošem finansijskom stanju fabrike, kao i planovima novog rukovodstva sindikat je obavešten 15. januara, 12 dana od postavljenja novog direktora Mladena Petkovića. Tada je predstavnicima sindikata predočen plan o minimalcu i predloženo otpuštanje 350 radnika.
Takođe je dogovoreno da se svakog prvog u mesecu održava jedan zajednički sastanak kako bi se pratila finansijska situacija, i imao uvid u uposlenost kao i da svi zaposleni dobiju sve informacije kako od sindikata tako i od direktora. Novi direktor HK „Krušik” Mladen Petković na tu funkciju je došao 3. januara ove godine, rođen je 1978. godine. Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu. Bio je pomoćnik direktora Su-Port (JAT) Beograd i direktor „Kovačkog centra”, Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…