vojska.jpgVojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske klasedanas su svečano položili vojničku zakletvu u centru za obuku “Vojvoda Živojin Mišić”. Vojnička zakletva u istoriji srpskog naroda je oduvek značila najveću obavezu prema svom narodu i otadžbini. Ona jeste i ostaje deo svakog od nas i simbol je pripadnosti korenima slavnih predaka.

Vojnička zakletva u Srbiji ima dugu tradiciju i posebno značenje, a zakletvu su polagale mnoge generacije. Vojnički život nije lak, ali je to poziv koji je častan i zahteva da mu se čovek iskreno posveti, rekao je general potpukovnik Jovica Draganić, zamenik načelnika Generalštaba VS obraćajući se pripadnicima vojske, roditeljima i prijateljima prisutnim na zakletvi.

Vojska Srbije ima posebno mesto i njeni pripadnici su nesebično učestvovali u odbranama od poplava i pomoći stanovništvu na ugroženom području.

Srbija je danas ponosna na svoju vojsku, vojničku tradiciju i svoje vojnike, a posebno na devojke i mladiće koji svojom voljom dolaze da služe vojni rok, rekao je Draganić. Vojska je institucija kojoj se najviše veruje i to je rezultat požrtvovanog rada. U narednom periodu opravdajte to poverenje, poručio je Draganić mladim vojnicima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…