zemljotres pak.jpgNakon ukidanja vanredne situacije u Valjevu redovan rad svih javnih preduzeća i nadležnih službi podignut je na najviši nivo. Na sednici Štaba za vanredne situacije, koja je održana danas, konstatovano je da će sve aktivnosti vezane za otklanjanje štete intenzivno biti nastavljene kroz radne sastanke uz pojačan režim rada svih javnih preduzeća i službi. Do 30. maja biće završena procena štete na infrastrukturi, stambenim i privrednim objektima, ali i u poljoprivredi.
Osim otklanjanja štete uzrokovane poplavom, jedan od prioriteta u narednom periodu biće čišćenje i uklanjanje nanosa iz korita reka, kao i čišćenje kanalizacione mreže kako ne bi došlo do izlivanja u slučaju novih jačih padavina.

U funkciji je vodovod „Prskavac”, a jedino su još bez vode meštani sela Bačevci u visinskim zonama. Tokom vikenda traje akcija čišćenja grada, u kojoj danas učestvuje više od 100 volontera. Oni će čistiti stadion „Budućnost” gde će uklanjati nanose, stabla, granje, kao i park na Jadru gde će biti nastavljeno uklanjanje zemljanih nanosa. Zaposlenima u vodoprivrednom preduzeću „Erozija” pridružili su se danas i pripadnici vatrogasne službe u akciji čišćenja korita reke LJubostinje. Zaposleni benzijske pumpe „Art-petrol” uključili su se u akciju čišćenja, uređenja i košenja trave na parceli kod temelja nove hale sportova, kod Osnovne škole „Nada Purić”, Tehničke škole. Nastavlja se čišćenje korita reke Gradac, a biće uređeno dvorište Ragionalne bolnice, kao i prostor kod Mesne zajednice „Gradac”. Zaposleni u JKP „Vidrak” tokom vikenda kosiće javne površine u gradskom jezgru.

Raspodela stočne hrane, koja je dopremljena u kasarnu „Kadinjača” počeće danas.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…