1.jpg
Bojan Marjanović mladi pijanista iz Valjeva nastupiće 23. maja u čuvenom Karnegi holu u Njujorku. Marjanović je nastup u Karnegi holu obezbedio pobedom na takmičenju “Debut International Piano Competition”, na osnovu integralnog izvođenja 24. etide Frederika Šopena.
To je ujedno bio i zvršni deo projekta njegovih nedavno veoma uspešno završenih doktorskih umetničkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović.

Bojan Marjanović mladi pijanista jedini je Valjevac koji će nastupiti u čuvenom Karnegi holu. Na osnovu integralnog izvođenja 24. etide Frederika Šopena žiri je izabrao Bojana.

Nastupao je kao solista, kamerni muzičar i sa orkestrom u našoj zemlji, Bosni, Sloveniji, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Mađarskoj i ostvario niz snimaka u zemlji i inostranstvu na značajnim festivalima i sa bogatim repertoarom koji obuhvata različite stilove i žanrove koji uključuju i dzez muziku. Nastupom u Karnegi holu otvaraju mu se šire mogućnosti.

U toku školovanja i umetničkog delovanja osvojio je brojne nagrade i priznanja za dosadašnje rezultate. Sve to naravno uz mnogo truda i ljubavi.

Bojan Marjanović je rođen u Valjevu. Počeo je da svira klavir u petnaestoj godini, a u devetnaestoj je upisao Fakultet muzičke umetnosti, gde je studirao kod prof. Vladimira Cvijića i kod Nevene Popović. Zaposlen je u muzičkoj školi Živorad Grbić, na mesti korepetitora. Inače do sada su nastupe u Karnegi holu imali: Stefan Milenković, Nemanja Radulović i Vladimir Miloševićta kođe pijanista.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…