regionalni_razvoj.jpgGradonačelnik grada Valjeva Stanko Terzić razgovarao je sa Grzegorz Chudek-om, županom Rimokatoličke crkve „Svete obitelji” u Valjevu, predstavnicima humanitarne organizacije Caritas Valjevo i vernicima Rimokatoličke crkve u Valjevu o predstojećim hrišćanskim praznicima, humanitarnim projektima, akcijama i programima.
Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Radoica Rstić, direktor JP „Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva” Dragan Jeremić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić.
Gradonačelnik Terzić ovom prilikom istakao je značaj zajedničke realizacije projekata u cilju unapređenja socijalne zaštite u Valjevu. „Projekti Caritas-a su humanitarnog karaktera i obuhvataju socijalno ugroženo stanovništvo sa teritorije grada Valjeva. Važno je napomenuti da imamo dobar primer unapređene saradnje i partnerstva na svim nivoima između grada Valjeva, Caritas-a, predstavnika Rimokatoličke crkve iz Valjeva, javnog i civilnog sektora”, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Terzić i zahvalio se Rimokatoličkoj crkvi u Valjevu na svim do sada uspešno realizovanim humanitarnim programima i izrazio očekivanje da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.
Pomoćnik gradonačelnika Radoica Rstić govorio je o projektu Caritas-a pod nazivom „Vešeraj”, čiju realizaciju u ovoj godini finansijski podržava grad Valjevo. Reč je o novoj usluzi socijalne zaštite čiji su korisnici osobe sa invaliditetom, ali i drugo socijalno ugroženo stanovništvo. Osim toga, pomoćnik Rstić je istakao i važnost dugogodišnje realizacije projekta „Pomoć u kući” koji obuhvata više od 100 socijalno ugroženih korisnika, ali i osoba sa zdravstvenim problemima.
Na prijemu kod gradonačelnika ocenjeno je da je zajednička misija lokalne samouprave i Rimokatoličke crkve u Valjevu briga o osetljivim kategorijama stanovništva i unapređenje saradnje u okviru realizacije zajedničkih humanitarnih projekata.
Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…