selo Resavica.jpgTuristička organizacija Valjevo predstavila je turističke potencijale našeg kraja na 5.Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma na Šumadija sajmu u Kragujevcu. Ovaj Sajam svake godine dobija sve više na značaju, tako da se ove godine predstavilo oko sto izlagača. Na štandu TO Valjevo posebno interesovanje je bilo za manastire valjevskog kraja kao i za Divčibare u zimskoj sezoni.

Peti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu okupio je oko stotinu izlagača iz zemlje i regiona. Osim redovnih ponuda i promocija turističkih programa za ovu sezonu,sajam u Kragujevcu posebno predstavlja seoski i ruralni turizam, tako da se može nazvati najboljom specijalizovanom manifestacijom ove vrste u Srbiji

U tri sajamska dana je organizovan i veliki broj drugih sadržaja – stručna predavanja, tribine, tradicionalno takmičenje u spremanju riblje čorbe, predstavljanje lovačkih i ribolovačkih društava, degustacija vina.

U okviru pratećeg programa Sajma planirane su vodičke ture, panoramsko razgledanje sajma, Sajam zimnica, kao i nagradni turistički kviz od kojeg je sav prihod namenjen za lečenje direktorke Turističke organizacije u Kniću, Nataše Đurđević.

Prema podacima turističkih radnika, devizni priliv od turizma u ovoj godini trebalo bi da dostigne milijardu dolara, ali veliki problem predstavljaju neregistrovana seoska domaćinstava. Srbija danas ima oko 300 registrovanih seoskih domaćinstava, a procene su da se tim turizmom bavi oko 1.000 domaćinstava.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…