Kros.jpgMemorijalna atletska trka ’’General Ðukic’’ ove godine održace se trinaesti put za redom u ponedeljak 28. oktobra, najavili su organizatori. Staza trke je kao i do sada, od Platana do Jovanje. Trka za mlade uzrasne kategorije pocinje u 10:30h sa trkom osnoaca i srednjoškolaca, a zvanican start trke seniora je u 12h.
Za pobednike opredeljene su novcane nagrada, dok ce mladi takmicari biti nagradeni medaljama, diplomama, peharima i majicama. Organizacioni odbor trke na raspolaganju je imao 300.000 dinara opredeljenih iz Gradskog budžeta, prikupljeno je još oko 100.000 u materijalnim dobrima koje ce uglavnom ici u nagrade. Ove godine organizatori su morali da potroše i oko 50.000 na projekat za privremenu obustavu saobracja.

Kroz cilj je do sada prolazilo oko 300 takmicara, zbog najavljenog lepog vremena organizatori ocekuju masovniuje ucešce. Najviše pobeda do sada je odnela Valjevka Ana Subotic, posle Ane najuspešniji je Užicanin Mirko Petrovic.
Pripadnici saobracajne policije policijske uprave Valjevo obezbedice celu stazu, a tokom trajanja trke taj deo regionalnog puta bice zatvoren za saobracaj, pa se vozacima preporucuje da do 14.30 koriste alternativne pravce.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…