Hotel Grand.jpgKoalicija za Ravnopravnost – KORAK organizovala je danas prezentaciju ciljeva i planiranih aktivnosti za 2013. i 2014. godinu koje podrazumevaju uključenje i podršku nevladinim organizacijama iz Srbije, Kosova i Crne Gore u borbi protiv diskriminacije.

Cilj je da se u naredne dve godine KORAK ostvari kroz monitoring suđenja za diskriminaciju, zagovaranje učešća žena u političkom životu i borbu protiv diskriminacije LGBT osoba.

Ideja je da se u CG, Sbiji i Kosovu gde su slični problemi kada se radi o pravima LGBT osoba, žena i slučajevima diskriminacije, stvori jedna održiva mreža.

Komitet pravnika za ljudska prava postoji više od 15 godina i profilisan je kao organizacija koja pruža besplatnu pravnu pomoć za slučajeve povrede ljudskih prava, pored toga zagovara izmene zakona u ključnim oblastima prava, a između ostalog zajedno sa gej-strejt alijansom uvedeno je unošenje zločina iz mržnje u krivični zakon, jer postoji veliki broj prijava koje su uzrokovane diskriminatornim motivima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…