infakt__frame.jpgMeđuresorna operativna radna grupa koju čine predstavnici ministarstva saobraćaja, ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, nadležnih sudova i inspektorata započeli su kontrolu prevoznika u drumskom saobraćaju u cilju suzbijanja sive ekonomoje u ovoj oblasti.
Kontrola je danas vršena na više punktova u Valjevu.

Eliminisanjem nelegalnog prevoza, odnosno uvođenjem reda u prevoz putnika u drumskom saobraćaju u zakonske okvire, poboljšao bi se položaj i stanje kod onih koji prevoz putnika obavljaju u skladu sa zakonima. Takođe, regulisanjem ove oblasti, očekivano je da i bezbednost takvih učesnika u saobraćaju bude veća.

Operativna radna grupa krenula je sa radom na terenu početkom ove godine, odnosno tokom prve nedelje januara. Prvog dana sprovođenja kontrole na terenu, odnosno na putevima Zlatiborskog okruga, nadležni organi isključili su iz saobraćaja 15 vozila (autobusi, kombi i putnička vozila) kojima je obavljan nelegalan prevoz putnika. Prema prekršiocima su istovremeno preduzete i druge Zakonom predviđene mere.

Siva ekonomija u oblasti prevoza putnika na godišnjem nivou odnosi više od 50 miliona evra. Iako je reč o ogromnom iznosu, Međuresornoj operativnoj radnoj grupi primarni ciljevi vezani su za uvođenje reda u prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Akcija će biti intenzivna, sprovedena bez prethodnih najava širom Srbije, a posebno u oblastima u kojima je problem nelegalnog prevoza putnika izražen. Kako članovi grupe najavljuju, niko neće biti pošteđen u sinhronizovanom radu na terenu inspektora za saobraćaj i saobraćajne policije, a uz podršku ostalih institucija koje učestvuju u ovom dugoročnom, za društvo i bezbednost u saobraćaju važnom projektu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…