infakt__frame.jpgGrad Valjevo je u ovoj godini opredelio značajna sredstva iz budžeta za pomoć socijalno i materijalno ugroženim porodicama koja je realizovana kroz niz programa. Samo u oktobru mesecu pred početak grejne sezone opredeljeno je milion dinara za nabavku ogreva za korisnike materijalne pomoći Centra za socijalni rad. Na ovaj način, 125 socijalno i materijalno ugroženih porodica u Valjevu dobilo je po 8.000 dinara za nabavku ogreva.

U cilju daljeg zbrinjavanja što većeg broja najugroženijih, Grad Valjevo je dodatno opredelio iz budžeta još 800.000 dinara za nabavku ogreva za 100 porodica koje nisu bile korisnici ovog programa u oktobru mesecu. Po rečima pomoćnika gradonačelnika zaduženog za socijalna pitanja Radoice Rstića, na osnovu svih pokazatelja, ovaj vid pomoći jedan je od najznačajnijih tokom zimskog perioda posebno ako se ima u vidu činjenica da se broj onih kojima je pomoć neophodna povećava u uslovima ekonomske krize.

Takođe, imajući u vidu činjenicu da 500 naših najsiromašnijih sugrađana svakodnevno koristi Narodnu kuhinju, iz gradskog budžeta opredeljena su sredstva za nabavku 4000 gotovih konzerviranih obroka, kuvanih jela koja će Crveni krst podeliti korisnicima Narodne kuhinje tokom sledećeg vikenda, ali i za vreme predstojećih praznika. Osim toga, tokom januara i februara meseca, za razliku od predhodnog perioda, biće organizovan rad Narodne kuhinje ne samo radnim danima već i vikendom kada će korisnici dobijati dodatne obroke koje će obezbediti Crveni krst iz sopstvenih sredstava.

A kako bi mališanima iz hraniteljskih, kao i materijalno najugroženijih porodica vratili osmeh na lice pred Novu godinu i Božić, pomoćnik gradonačelnika Radoica Rstić organizovaće dodelu novogodišnjih paketića u subotu 29. decembra u 13.00 časova u sali Skupštine grada. Paketiće, koje je obezbedio Grad preko Lokalnog plana akcije za decu i uz pomoć donatora „Swisslion” Takovo, dobiće 200 mališana iz ove osetljive kategorije stanovništva. Nakon dodele paketića u Skupštini grada, pomoćnik gradonačelnika Rstić posetiće Dečije odeljenje Regionalne bolnice Valjevo gde će mališanima koji su hospitalizovani uručiti paketiće.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…