nauka 1.jpgProfesor Visoke poslovne škole strukovnih studija mr Andrija Tošić učestvovao je na 19-om međunarodnom Festivalu informatičkih dostignuća INFOFEST 2012 u Budvi. Na skupu, koji poseti više od 1.000 učesnika iz svih zemalja regiona i EU i koji već godinama važi za najznačajniju stručnu manifestaciju iz ove oblasti u regionu, profesor Tošić je predstavio svoj rad „Osposobljavanje studenata VIPOS-a po ECDL standardu”, koji je uvršten i u zvaničnu publikaciju INFOFEST-a.

Valjevska državna visoka škola, naime, prva je visokoobrazovna institucija u ovom delu Srbije koja je dobijanje ECDL sertifikata koji izdaje Evropska komisija, uvela u program redovne nastave, tako da svaki student polaganjem predmeta Poslovna informatika stiče i ovu, popularno nazvanu, „vozačku dozvolu” za računare.

Na INFOFEST-u učestvuju svetski tehnološki lideri i niz informatičkih kompanija sa regionalnim tržišnim renomeom. Pored promotivnih nastupa, u programu INFOFEST-a se održava i niz edukativnih i stručnih sadržaja, u vidu seminara, konferencija i predavanja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…