vece.jpgSednica Skupštine grada Valjeva danas je održana sa dnevnim redom od 35 tačaka. Najpre su potvrđeni mandati novim odbornicima. Umesto Stanka Terzića, koji je izabran za gradonačelnika Valjeva i Dragana Jeremića, koji je imenovan za v.d. direktora Direkcije za izgradnju Valjeva, za nove odbornike koalicije SPS-PUPS, Jedinstvena Srbija- Socijaldemokratska partija izglasani su Aleksandar Vučćević i Dragić Rakić.
Zbog postavljanja na mesto zamenika gradonačelnika, umesto Dragoljuba Krstića,Udruženje građana Pobeda” je za odbornika predložilo Jasminu Belkhiri.

Umesto Marka Živanovića, koji je imenovan za člana Gradskog veća, koalicija „Pokrenimo Valjevo” SNS-Nova Srbija-Pokret snaga Srbije BK je kandidovala Slavicu Petrović.

Odbornici su usvojili završni račun budžeta grada Valjeva za 2011. godinu. Predsednik Sskupštine Mihailo Jokić je rekao da je ovo najbolji završni račun od 2000. godine. Odbornik LJubomir Bradić se nije saglasio sa tom ocenom. On je istakao da je budžet grada za 2011. godinu „skandalozan, jer je novac trošen za sve osim za one kojima je najpotrebniji, socijalno ugrožene kategorije”.

Bivši gradonačelnik Zoran Jakovljević je rekao da je socijalna komponenta prošlogodišnjeg budžeta jedna od najboljih u Srbiji. „U budžetu je bilo izdvojeno preko 50 miliona za socijalne usluge, čime se Valjevo svrstalo u red malobrojnih gradova u kojima su ovolika izdvajanja za socijalne kategorije građana. Ponosni smo na ono što smo uradili u 2011. godini. Maksimalno smo iskoristili sve fondove i uspešno završili veoma tešku godinu”, rekao je Jakovljević.

Odbornik „Pobede za Valjevo” Slobodan Gvozdenović je rekao da je „vlast DS opustošila grad. U narednom budžetu biće više izdvajanja za socijalnu sigurnost građana, smanjenje nezaposlenosti, razvoj infrastrukture, javna preduzeća. Već sada su vidljive uštede i smanjenja besmislenih troškova, koji su milionski na godišnjem nivou. Poručujem građanima da nema mesta pesimizmu.”, rekao je Gvozdenović.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je, zaključujući raspravu o završnom računu, rekao da je budžet realizovan sa 95%, „što je odraz ozbiljnosti i dobrog rada u teškim vremenima. Obaveze prema budžetskim korisnicima su izmirene skoro 100%. U gradu ima privrednih aktivnosti i sve ih je više, a to potvrđuje povećanje prihoda od poreza na zarade”, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Danas su razrešeni direktori JP „Vodovod Valjevo” Selimir Manojlović i JKP „Toplana Valjevo” Dragan Despotović. Za v.d. direktore su postavljeni u „Toplani” Ivko Stojković, profesor matematike, a u „Vodovodu” Đorđe Pavlović, diplomirani pravnik.
Umesto Radmile Mrdak Prlić, za v.d. direktora Radio Valjeva je postavljena Milena Kuzmanović, dugogodišnja novinarka ove medijske kuće.

Odbornici su izglasali i pristupanje promeni Statuta grada Valjeva.

Bez rasprave su potom usvojeni izveštaji o radu i izveštaji nadzornih odbora „Toplane”, „Vodovoda”, „Vidraka”, „Poleta”, Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, „Kolubara Rovni”, Direkcije za poljoprivredu i robne rezerve grada Valjeva, Turističke organizaceje Valjeva, Doma zdravlja, Zdravstvene ustanove „Apoteka”, Centra za kulturu, Gradske biblioteke, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva , Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Intenacionalnog umetničkog studija, ustanove „Valis”, Radio Valjeva, Abraševića. Izveštaj Centra za socijalni rad je vraćen na doradu, na osnovu primedbe predsednika Skupštine Mihaila Jokića.

Imenovanjem i proširivanjem Saveta ovogodišnjih „Tešnjarskih večeri”, završena je treća sednica Skupštine grada Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…