pivo.jpgValjevska pivara nedavno je na tržište plasirala svoj najpoznatiji brend u novoj ambalaži. Prvi put će se čuveno Valjevsko pivo naći i u limenkama i to od pola litra. Iako je ideja o ovakvoj vrsti pakovanja stara nekoliko godina, uslovi su se stekli tek nedavno. Bilo je potrebno ne samo pronaći ko će napraviti i dizajnirati limenku, već i prilagoditi način punjenja piva.

Reakcije potrošača su pozitivne, kažu u marketing službi Valjevske pivare i dodaju da su ljubitelji piva unapred bili upoznati sa novinama. U cilju promocije, pivo u limenkama je trenutno na akcijskim sniženjima, štand valjevske pivare bio je prisutan na Drinskoj regati, dok sada predstoji Kosidba na Rajcu. Za sada se ne ukus valjevskog piva neće menjati.

Na tržište je plasirano za sada 250 hiljada limenki i dosta sredstava je uloženo, ali u Pivari smaraju se posao vrlo brzo isplatiti jer je već za kraj meseca naručena još jedna tranša punjenja.

Valjevska pivara mogla bi da udvostruči proizvodnju piva, na osnovu ugovora o plasmanu u Markatorov lanac marketa u Srbiji, ali senku na to baca ponovni zahtev Poreske uprave da se zbog kašnjenja u otplati zaostalih rata ponovo pokrene stečaj, aročište je zakazano za 18. jul.

Valjevska pivara osnovana je daleke 1860. godine. Pogodna lokacija i dobra svojstva izvorske vode u Valjevskom kraju omogućili su proizvodnju vrhunskog, kvalitetnog piva.
Valjevska pivara ima kapacitet za proizvodnju 350.000 hektolitara piva i reč je o jednoj od retkih domaćih, ali i evropskih pivara koje pivo prave na tradicionalan način i po recepturi koja od njenog osnivanja nije menjana.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…