kamioni.jpgU cilju sprečavanja veoma teških posledica saobraćajnih nezgoda koje su se u poslednje vreme dogodile na području Republike Srbije, pojačanu frekvenciju saobraćaja, kao i visoke temperature koje nepovoljno utiču na učesnike u saobraćaju, pripadnici saobraćajne policije na našem području vrše pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Kontrola učesnika u saobraćaju je naročito intenzivirana na otkrivanje prekršaja alkoholisanosti, prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, nedozvoljenog preticanja, kontrolu korišćenja zaštitnih kaciga, a na seosikim područjima kontrolu korišćenja rotacionih svetala na traktorima i radnim mašinama. U kontroli će biti korišćena sva raspoloživa oprema i sredstva, uključujući radarske i uređaje za kontrolu alkoholisanosti, kao i snimanje brzine kretanja vozila bez zaustavljanja.

Iz PU Valjevo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštovanjem saobraćajnih propisa izbegnu visoke kazne predviđene zakonskim odredbama i daju svoj doprinos ličnoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

A Srpski komitet za bezbednost saobraćaja apelovao je na policiju da pooštri kontrolu saobraćaja, a na vozače da ne voze u pijanom stanju i da svi u automobilima vežu pojas. Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da su jul i avgust najgori meseci na srpskim putevima i upoyorava da će tako će biti svake godine dok država ne preduzme ozbiljne mere.

Okanović smatra da pošto su izostale dugoročne mere države na poboljšanju bezbednosti u saobraćaju, potrebno je da policija pojača kontrolu saobraćaja, a da vozači posebno obrate pažnju, jer moraju imati u vidu da uvek ima nesavesnih vozača. On je ukazao da država nije pokrenula medijsku kampanju na nacionalnom nivou radi jačanja bezbednosti u saobraćaju, a da je sada za to kasno. On je rekao da deca moraju tokom vožnje biti u odgovarajućim sedištima, kao i da svi ostali putnici u automobilu moraju imati sigurnosni pojas.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Valjevo kažu da tokom letnjih meseci kada pružaju pomoć u saobraćajnim nezgodama u pitanju su vozači motora.

U Srbiji je prošle godine 728 ljudi poginulo u saobraćaju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…