Bolnica 3.jpgZdravstveni centar Valjevo danas su posetili misionari Crkve Isusa Hrista, Steve i Sherry LaBoon, članovi humanitarne organizacije iz Sjedinjenih Američkih Država. Povod posete bila je donacija 125 kompleta posteljine za valjevsku Bolnicu, ali i predstavljanje novog tima koji će u Srbiji nastaviti humanitaran rad.

Podsetimo, Steve i Sherry LaBoon su polovinom aprila našem gradu i institucijama koje brinu o licima sa invaliditetom uručili ukupno 160 invalidskih kolica, od kojih je 50 invalidskih kolica dodeljeno valjevskoj Bolnici. U ime uprave ZC Valjevo goste je pozdravila i na donacijama se zahvalila dr Miroslava Plećić, dok je Jelica Ristovski, pomoćnik direktora za sestrinstvo, detaljnije podsetila na dosadašnju saradnju.

– Naša saradnja je započeta zajedno sa gradskom upravom i drago mi je što je naš grad dobio značajnu donaciju invalidskih kolica. Moram reći da smo invalidska kolica pojedinačno podelili za 54 osobe sa invaliditetom, a sada očekujemo podelu po ustanovama, među njima je i naša. Sledeće na čemu želim da se zahvalim jeste donacija u posteljnom rublju, tako da je naša bolnica dobila 125 kompleta, koji će biti raspoređeni na najosetljivija odeljenja, Onkologiju sa palijativnom negom, Nefrologiju sa hemodijalizom i Pneumoftiziologiju – kazala je Jelica Ristovski i izrazila nadu da će saradnja sa ovom organizacijom biti nastavljena.

– Moj suprug i ja smo humanitarni misionari i u Srbiji smo već dve godine, a zaista smo zavoleli Valjevo i sve naše prijatelje ovde. Najteže nam je da se oprostimo sa Valjevom, ali se saradnja sa našom Crkvom neće ovde završiti. Sa nama je danas novi par, gospodin David i gospođa Anne Maughan, koji će nastaviti saradnju. Naša saradnja u Valjevu je zapravo započela sa Crvenim krstom i donacijom nameštaja za decu i obdanište, a zatim sa gradom kroz projekte oko snabdevanja vodom. Cilj misionara Crkve Isusa Hrista je da potraže one i pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija. Volimo da dolazimo u zajednice poput Valjeva, gde su planovi unapred već osmišljeni, tako da mi samo pomažemo da se realizuju, jer projekti koje smo ovde zajedno ostvarili nisu naši, već vaši projekti – kazala je gospođa Sherry LaBoon, uz podatak da njihova Crkva Isusa Hrista broji više od 15 miliona članova u preko 180 zemalja sveta, koji doniraju sredstva u zajednički fond iz koga se finansiraju ovakvi projekti.

Njen suprug Steve je uz zahvalnost na dobroj saradnji najavio dalje korake:

– Iako se mi vraćamo u SAD, jedan od razloga naše posete je da vam predstavimo novi par koji će zauzeti naše mesto, jer smo imali jako dobru saradnju i želimo da nastavimo u tom pravcu. Mi smo nedavno bili ovde i sa specijalistom iz SAD-a kada smo posetili oftalmologiju i razgovarali o novim projektima, a radimo na tome da dođe do ostvarenja i tog plana. Imamo mnogo projekata koje smo ovde ostvarili i koje ćemo tek ostvariti, jer ono što mi najbolje radimo je da pomognemo ljudima da se više oslone na same sebe i svoje sposobnosti, kao i da ih podržimo na projektima koji su održivi, koji će se i dalje razvijati.

Pored predstavnika ZC Valjevo današnjem susretu sa misionarima Crkve Isusa Hrista prisustvovali su Jelica Stojanović, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, Stanojka Đermanović u ime valjevskog Vodovoda i Miroslav Đukić, sekretar Crvenog krsta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…