deca beba.jpgNovoizgrađeno obdanište u Mesnoj zajednici Gradac počelo je juče sa radom i za sada je primljeno prvih 89 mališana koji su do sada boravili u drugim valjevskim obdaništima, a čiji su roditelji bili zainteresovani da zbog mesta stanovanja decu premeste u obdanište u Gradcu. Deo dece je primljen i na osnovu prošlogodišnjeg konkursa, kada su se roditelji te dece izjasnili da će sačekati da počne sa radom novo obdanište. Deca su smeštena u četiri grupe, od kojih su dve jaslene i to mlađa i starija jaslena grupa i po jedna mlađa vaspitna i mešovita mlađa i starija vaspitna grupa.

Novo obdanište u Gradcu će punim kapacitetom početi da radi od 1. septembra, kada se očekuje da će primiti do 350 dece, koliko i ima mesta. U Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica” nakon sprovedenog konkrusa za upis nove dece, u toku je rešavanje žalbi i prigovora roditelja dece koja nisu primljena.

Obdanište je izgrađeno u okviru Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize Vlade Srbije i iz budžeta grada Valjeva. U objekat od dve hiljade kvadrata uloženo je 196 miliona dinara.

Valjevo je godinama imalo problem sa nedostatkom mesta u obdaništima i listama čekanja, posebno deo grada i prigradska naselja na desnoj obali Kolubare. Otvaranjem osmog vrtića u Valjevu, smanjiće se broj dece koja čekaju smeštaj u tim ustanovama, do konačnog cilja, a to je mesto za svu decu čiji su roditelji zaposleni.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…