infakt__frame.jpgU više gradova Srbije, pa i u Valjevu, Srpska napredana stranka organizovala protestne vožnje zbog, kako tvrde izborne krađe. U automobilima sa stranačkim obeležjima i parolama kretali su se centralnim ulicama, a na kratko su zastali ispred Skupštine grada gde se novinarima obratio dr Dobrivoje Grujičić, predsednika GO SNS. On je najavio da će se mirni i nenasilini protesti nastaviti i narednih dana i da je to odgovor na izbornu krađu 6. maja.

Grujičić dodaje da se umesto da idemo stepenicu više u demokratizaciji društva, u stvari se vrađamo u neka davno prošla vremena. I pored toga što je SNS ponudila džak sa više hiljada ukradenih listića, očigledno se nisu stekli uslovi za poništenje izbora.

Predsednik Okružnog odbora SNS-a Darko Glišić kaže i da su nepravilnosti bile i u većim i u manjim mestima u Srbiji, da je u Ubu za glas davan novac, ali i da su preminuli dobijali pozive za glasanje.

Podršku u protestima SNS u Valjevu dalo je i Udruženje Pobeda Valjevo smatrajući da je na u glasanju na predsedničkim i parlamentarnim izborima bilo nepravilnosti.

Prema najavama čelnika SNS, tražitiće se uvid u kompletan izborni materijal Republičke izborne komisije, mada je Demokratskoj stranci Srbije uskraćeno da taj materijal dobije. Pomoć očekuju i od svih međunarodnih organizacija kako bi im bio omogućen uvid u izborni materija.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…