upis u srednje skole 3.jpgPovodom Dana studenata, predstavnici studentskog parlamenta Visoke poslovne škole strukovnih studija ponovo su posetili porodicu Stanković iz Babine Luke i osnovcima Mariji, Marki, Darku i Rajku, kao i njihovoj samohranoj majci Svetlani, dopremili pomoć u namirnicama za Vaskrs.

Podsećamo, naša škola je za porodicu Stanković uoči novogodišnjih praznika obezbedila novi krevet, orman, računar, mnoštvo garderobe i jelku sa novogodišnjim paketićima, prvu koju su mališani dobili dve godine posle iznenadne smrti njihovog oca. Nakon što su o humanitarnoj akciji VIPOS-a izveštavali nacionalni i lokalni mediji, porodicu Stanković je posetio episkop valjevski Milutin, pa se zahvaljujući angažovanju vladike i eparhije ovoj siromašnoj porodici gradi kupatilo, koje će biti u funkciji od Vaskrsa. Stankovićima je, u međuvremenu, pomoć stigla i od beogradske humanitarne organizacije “Čarolija”, paketi kućne hemije, a u petak su ih ponovo posetili studenti VIPOS-a i doneli im pakete brašna, ulja, šećera, pirinča, testenina, konzervi, čokolada i jaja.

Porodica Stanković se izdržava samo od penzije pokojnog oca od 11.000 dinara. „Teško je, ne mogu da im pružim sve što im je potrebno za kuću i školu, gledam i svekra od 73 godine koji je bolestan, poluslep i teško pokretan, ali moram da ih izvedem na pravi put. Hvala svima koji nam pomažu, jer život na selu nije lak”, kaže Svetlana Stanković.

„Kada smo boravili prvi put u domu Stankovića, zatekli smo ih sve oko jednog šporeta, u sivilu i hladnoći, u kući koja je prokišnjavala. Poželeli smo da unesemo bar malo toplote u njihov dom, skupili novac i kupili deo nameštaja i računar, a sada i namirnice za Vaskrs. Studentska organizacija će nastaviti da pomaže Svetlanu i njenu decu, a apelujemo i na ljude dobre volje i firme, koje su u mogućnosti, da pomognu da se urade podovi u tri prostorije, postavi ili popravi stolarija”, kažu studenti VIPOS-a Bojana Svičević i Nedeljko Krajišnik.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…