prosveta.jpgWiener Stedtische osiguranje, u sredu, 7. marta u 12 sati organizuje Sportski čas – Ispravi se! u Lajkovcu, u srednjoj školi “17 septembar”.

Sportski čas – Ispravi se! je nacionalna edukativna akcija koju, u periodu od oktobra 2011. do maja 2012. godine, u školama širom Srbije sprovodi Wiener Stedtische osiguranje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga.

Sistematski pregledi sprovedeni u osnovnim školama pokazali su da u nekim sredinama čak 70 do 90% dece ima krivu kičmu. Svesno problema Wiener Stedtische osiguranje je pokrenulo ovaj projekat da bi deci školskog uzrasta predstavilo važnost bavljenja sportom i odbojku kao sport koji se preporučuje za pravilan razvoj dece.

Prisutnim đacima će o uzrocima nastanka deformiteta kičme i značaju fizičke aktivnosti za pravilan razvoj govoriti dr Dragan MILOVANOVIĆ, sportski lekar, Ivana LAZAREVIĆ, igračica ŽOK „Železničar” i Nemanja SPASOJEVIĆ, igrač OK „Spartak”

Nakon edukativnog dela, đaci, odbojkaši i profesori odigraće egzibicioni odbojkaški meč.

Sportskom času će prisustvovati i Zlatko Petrović, generalni sekretar ŽOK „Železničar”, Živorad Lazarević, predsednik ŽOK „Železničar”, Zoran Ivović, član Predsedništva UOKPL, Radovan Beli Marković, književnik. Egzibicioni meč koji će uslediti posle edukativnog dela časa, sudiće Miloš Miloševič, odbojkaški sudija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…