komoralogo.jpgRadionica „Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije kao preduslovi za održivi ruralni turizam”, održaće se u Valjevu, 7. marta u sali RPK Valjevo.

Radionica se organizuje u okviru zajedničkog programa UN-a finansiranog od strane španskog fonda za Milenijumske razvojne ciljeve “Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja”, (http://rs.one.un.org/strd), koji ima za cilj i da osigura ostvarivanje maksimalne ekonomske i društvene koristi od razvoja ruralnog turizma, uz istovremenu zaštitu i, tamo gde je to moguće, unapređenje kvaliteta životne sredine. Jedan od ciljeva održivog turizma je svođenje na minimum negativnih uticaja ovog sektora na životnu sredinu, pa je stoga efikasnija potrošnja energije od velikog značaja.

Održavanjem radionica u četiri regiona u Srbiji (12 gradova) će se postići jedan od
ciljeva projekta – obučenost što više ključnih aktera na lokalnom nivou o uticaju potrošnje
energije na životnu sredinu, značaju njenog efikasnog korišćenja i alternativnim izvorima
energije.
Radionica će obuhvatiti tematske celine kao što su zakonska regulativa EU i Republike Srbije, mogućnost finansiranja i implementacije projekata u ovoj oblasti, energetski menadžment i tipične mere u oblasti turizma i savremene energetske tehnologije za sektor turizma sa primerima dobre prakse

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…