folklor4.jpgKUD Izvor donedavno, a sada Dom kulture Izvor iza sebe ostavlja veoma uspešnu 2011. godinu, brojne nastupe u zemlji, nekoliko turneja u inostranstvu, ali i priznanja za svoj rad.
Kreativni tim Doma kuture Izvor već je osmislio brojne kulturne sadržaje koje će iz svog domena ponuditi gradu, a preko 200 članova uzrasta od 5 do 70 godina angažovano je ne samo u folklornom ansmblu.

Članovi Doma kulture Izvor rade u prostorijama MZ u Goriću koje su u međuvremenu delimično adaptirane i prilagođene njihovom radu, ali se kako kažu tu sigurno neće stati.

Značajan deo dručtva je i orkestar koji ima 12 članova, ali su otovreni i za saradnju i proširenje broja članova. Zapažen nastup orkestar je imao na Tešnjarskim večerima.

Planovi za narednu godinu su jako ambiciozni, ali kako kažu i dostižni su kad se ima u vidu mladost, kreativnost i entuzijazam svih članova.

Dom kulture Izvor nastao je iz Kulturno umetničkog društva “Izvor” koje je osnovano 2004. godine. Iako se počelo sa mlađim uzrastom i samo sa folklorom, nakon nepune decenije postojanja izrasli su u značajnu kulturnu instituciju koja će tek imati šta da ponudi gradu i publici.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…