Radovi cev.jpgU narednih mesec dana biće raspisan tender za izgradnju još dve deonice budućeg autoputa Beograd – Južni Jadran od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine oko 50 kilometara, najavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. On je danas obišao radove na izgradnji dela auto puta između Uba i Lajkovca, na trasi Koridora 11 i izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se obavljaju radovi. On je dodao i da je ispunjeno obećanje da će radvi biti ubrzani uz angažovanje većeg broja radnika.

Tehnički direktor “Puteva Užice” Leko Korićanac je rekao da radovi na trasi autoputa od Uba do Lajkovaca napreduju dogovorenim tempom, podsetivši da na toj deonici treba da se izgradi 13 mostova od čega sedam velikih. Korićanac je podsetio da deonicu od Uba do Lajkovaca, u dužini od 12,5 kilometara, grade domaća preduzeća “Putevi Užice” i “Planum” i da je vrednost tih radova oko 8,65 milijardi dinara.

Mostovi se grade najsavremenijom tehnikom gde se koristi sistem potiskivanja.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku organizovale je danas na Divčibarama i panel diskusiju o ulozi i značaju Koridora 11 u ekonomskom i privrednom razvoju zapadne Srbije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…