obdaniste_1.jpgDečja nedeljа u Vаljevu će se održаti od 3. do 9. oktobrа. Ovo je tradicionalna manifestacija namenjena najmlađima. a programom aktivnosti u vreme dečje nedelje, organizatori žele da aktiviraju sva obdaništa, sve osnovne i srednje škole. Za učenike starijih razreda uglavnom su planirane sportske aktivnosti.

Suština ove manifestacije i jeste u tome da se posebna pažnja pruži deci i njihovom stvaralaštvu. Tradicija obeležavanja Dečje nedelje u svetu i kod nas je veoma duga, a na inicijativu organizacije Prijatelji dece Srbije 1987. definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

Dečja nedelja se održava u prvoj nedelji oktobra i njeno održavanje je prilika da se najširoj javnosti skrene pažnja na decu i mlade kao subjekte prava i nosioce zahteva prema državi u ostvarivanju tih prava,na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici,na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Program aktivnosti Dečje nedelje odvija se kroz niz akcija na republičkom i lokalnom nivou širom Srbije uz punu participaciju dece i mladih.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…