Dom Omladine.jpgPod naslovom “Zalažem se za laž”, objavljena je knjiga Zorana Radmilovića, jednog od najvećih srpskih glumaca i legendarnog “izvođača glumačkih radova”, koju je priredila njegova ćerka, Ana Radmilović. Promocija knjige i projekcija filma održaće se u petak, 30. septembra u 20 časova u Holu Centra za kulturu.

Knjiga se sastoji od kratkih priča, pisama i pesama koje je Radmilović pisao i najzanimljivijih razgovora s njim, koji su objavljeni. Ovu uzbudljivu intimnu ispovest glumca koji je i posle smrti ostao jedan od najpopularnijih (umro je 1985), prate fotografije iz privatne arhive, kao i profesionalne, iz Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

Zoran Radmilović igrao je u više od 80 filmova i TV serija, u svojoj matičnoj kući, Ateljeu 212, ostavio je nezaboravna ostvarenja u “Kralju Ibiju”, “Radovanu Trećem”, ali i mnogim drugim predstavama, i dobio najviša glumačka priznanja – Dobričin prsten, Oktobarsku i Sedmojulsku nagradu…

Posle njegove smrti, list “TV Novosti” ustanovio je pozorišnu Nagradu “Zoran Radmilović”, koja se dodeljuje za glumačku bravuru.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…