Dom kulture 1.jpgGrad Valjevo biće pokrovitelj šestog Festivala duvan čvaraka koji će se ove godine održati u nedelju 9. oktobra na platou ispred Doma penzionera i duž keja Kolubare. Manifestacija koja promoviše brend Valjeva i privlači brojne posetioce i ove godine ponudiće i zanimljive prateće zabavne sadržaje.

Cilj organizatora i grada Valjeva kao pokrovitelja je da Festival duvan čvaraka bude i ostane među deset autentičnih manifestacija u Srbiji, koji će promovisati Valjevo i proizvode po kojima su ovdašnji žitelji poznati širom Srbije.

Duvan čvarci su definitivno brend ovog kraja, ne ulazeći u to gde su originalno nastali, ali se Valjevo po njima prepoznaje. Grad Valjevo, poput Leskovca, Guče, Novog Sada i drugih, treba da ima i ovu svoju prepoznatljivu manifestaciju, osim Tešnjarskih večeri, Džez festivala i drugih. Zbog svega toga, vreme je da se ove godine Festival duvan čvaraka i zvanično uvrsti u spisak gradskih manifestacija – ocenio je gradonačelnik Jakovljević.

O značaju podrške grada, govorio je i Slavoljub Batočanin koji je predhodnih godina bio glavni nosilac organizacije ovog Festivala.

– Drago mi je da smo se posle pet godina lutanja konačno sreli i dogovorili u dve reči. Svi problemi od ranije su prevaziđeni, grad je stao i stajaće iza ove manifestacije. Pored pojedinačnog privrednog, turističkog i poslovnog značaja, Festival duvan čvaraka sigurno ima značaja u promociji Valjeva i njegove okoline – rekao je Batočanin ovom prilikom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…