imlek.jpgNajveća mlekara u Srbiji kompanija Imlek povećala je cene mleka i mlečnih proizvoda za jedan do tri odsto. Menadžer za odnose sa javnošću Imleka Nevena Veselinović rekla je da će proizvodi te mlekare poskupeti zbog povećanja cena sirovina i energenata.

Veselinović nije mogla da precizira kolike će biti maloprodajne cene mleka i mlečnih proizvoda najveće mlekare u Srbiji, jer to, kako je rekla, zavisi od trgovaca i marže.

Sadašnja cena, bez PDV, pasterizovanog mleka Šabačke mlekare sa 2,8 procenata mlečne masti, iznosi 48 dinara, a litarskog pakovanja ABT jogurta sa 1,6 procenata masti, 67,50 dinara. Mlekara koja je deo šabačkog koncerna Farmakom MB, dnevno preradi 230.000 litara mleka. Polovina proizvodnje se izveze u SAD, Crnu Goru, BIH, Hrvatsku, Rusiju, Albaniju, Azerbejdžan i Makedoniju.

U Mlekari “Subotica”, koja je kao i Imlek deo Denjub fud grupe, rekli su da će povećati cene, ali da će o poskupljenju proizvoda odlučivati krajem ove sedimice.

Cene proizvoda Šabačke mlekare neće se menjati bez obzira na poskupljenja drugih, rečeno je u toj mlekari.

Direktor mlekare Zoran Matić naveo je da su cene “usklađene sa kupovnom moći građana”.

“Cene ostaju iste jer moramo misliti i o potrošačima. Mi smo uskladili cene 15. januara i na to poskupljenje direktno je uticala cena proizvođača ambalaže odnosno cena granulata polietilena koju je formiralo svetsko tržište”, rekao je Matić.

Mlekara Mladost iz Kragujevca je 22. juna smanjila cenu mleka u kesi za 10 dinara po litru, tako da sada litar u velikoprodaji košta 45 dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…