upis u srednje skole 11.jpgTradicionalni, deveti po redu Festival stručnih i umetničkih radova studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija, održan je juče. Manifestacija, kojom je simbolično završen prolećni deo predavanja, imala je za cilj da pruži priliku studentima da pokažu svoje stručne veštine i umetničke sklonosti. U stručnom delu Festivala takmičilo se 17 radova iz većine oblasti koje se izučavaju na VIPOS-u.

Stručni žiri profesora škole ocenjivao je aktuelnost, praktičnu primenjivost i kvalitet prezentacije svakog rada, i nije imao nimalo lak zadatak da u konkurenciji interesantnih i originalnih studentskih radova izabere najbolji.

Za pobednika devetog Festivala studentskih radova proglašena je web prezentacija “RPG svet”, sajt koji opisuje najpoznatije naslove RPG kompjuterskih igara, čiji su autori Lazar Vidić, Ivan Mušicki i Aleksandar Savić, studenti treće godine strudijskog programa Elektronsko poslovanje, koji su osvojili i novčanu nagradu od 10.000 dinara. Po oceni žirija, drugo mesto i nagradu od 8.000 dinara, osvojio je rad “Lični planer” Ivana Dujovića, Ivana Lukića i Predraga Josipovića, studenata druge godine Elektronskog poslovanja, koji predstavlja dizajniranje i projektovanje personalnog planera. Njihova ekipa je dobila i nagradu publike za najbolju prezentaciju. Istraživački rad “Brendiranje Valjeva” Anite Petrović i Mirjane Dorošenko, studentkinja treće godine programa Marketing i trgovina, osvojio je treće mesto i nagradu od 6.000 dinara.

U umetničkom delu Festivala, 13 studenata je pokazalo svoje umeće u poeziji, pesmi, sviranju, igri i umetničkoj fotografiji, i svi oni su nagrađeni knjigama. Gosti manifestacije ponovo su bili studenti beogradske Visoke škole elektrotehine i računarstva strukovnih studija, koji su se predstavili programom “Chroma key”, koji omogućava brzu filmsku produkciju, a koji je promovisan na prošlogodišnjem Festivalu nauke.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…