Divcibare Mladost.jpgMeđu 29 projekata koje će finansirati EU za podsticanje regionalnog razvoja, nalazi se i projekat “Studija izvodljivosti za novi turistički proizvod Divčibara” sa kojim je konkurisao grad Valjevo, u partnerstvu za opštinama Kosjerić i Požega i Turističkom organizacijom Ribnica iz Mionice.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Neboša Ćirić i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, u petak u Aleksandrovcu, podelili su čekove predstavnicima 29 gradova i opština, koji su odabrani kao najbolji od ukupno 234 podnete prijave, u okviru projekta koji finansira EU iz fonda bespovratne pomoći Regionalnog društveno-ekonomsko programa razvoja 2 (RDEPR 2), vrednog 10,8 miliona evra.

Ukupna vrednost valjevskog projekta je 98.443 evra, a iznos koji finansira EU je 80.443 evra. Projekat predviđa izradu Studije izvodljivosti za novi turistički proizvod Divčibara sa više rešenja, medijsku kampanju i promociju turističke regije Divčibare putem internet promocije, TV spotova, izrade investicione brošure, izrade atlasa Divčibara, izrade dokumentarnih filmova na srpskom i engleskom jeziku, kao i investicionu konferenciju za investitore zainteresovane za razvoj ove turističke destinacije.

Šef delegacije EU Vensan Dežer je istakao da EU očekuje, da će zahvaljujući ovim projektima, biti zaposleno između 5.000 i 10.000 ljudi, ocenivši da u Srbiji postoji snažan kapacitet za razvoj u svim regionima.

Ministar Nebojša Ćirić je kazao da je značaj ovih projekata ogroman, jer će pomoći ravnomerniji regionalni razvoj, a biće otvorena i nova radna mesta. On je naveo da veliki broj prijavljenih projekata pokazuje da su se oni koji konkurišu tehnički osposobili za ovaj poduhvat.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…